Octombrie Roşu

În Creta, în prima jumătate a lunii octombrie, va avea loc Adunarea Generală a Comisiei „Credinţă şi Disciplină” a Consilului Mondial al Bisericilor (WCC), Patriarhul Ecumenic, k. Bartolomeu, anunţându-şi prezenţa. În cea de-a doua jumătate a lunii, în Cipru, se va întruni Comisia Mixtă pentru Dialog Teologic între Ortodocşi şi Papistaşi, eveniment la care s-ar putea să participe papa Benedict. Atât discuţia din Creta, privind posibilitatea unirii “bisericilor” (titlul adunării fiind “Chemaţi spre o unică biserică”), cât şi posibila recunoaştere a primatului papal, cu ocazia întrunirii din Cipru, ne pun pe gânduri.

Din nefericire, ecumeniştii îşi continuă neobosiţi agenda, ducând tratative în cadrul C.M.B. cu “biserici” total înstrăinate de învăţătura creştină (mariajul între homosexuali, hirotonia femeilor şi homosexualilor fiind doar câteva dintre erorile promovate de protestanţi) şi fiind gata să accepte erminiile papistaşe despre primat. Ecumeniştii parcurg în mare viteză drumul care se-ndepărtează de credinţa şi viaţa ortodoxă.

Nu sunt puţini cei care cer o atitudine mai fermă faţă de ecumenişti, lucru care ar putea duce la o reorientare sau, cel puţin, ar păzi Biserica de influenţele ereziei ecumeniste. Un lucru este cert: fiecare pas al ecumeniştilor înspre papă sau înspre protestanţi este un pas mai aproape de limitele răbdării poporului credincios, care refuză să se solidarizeze cu acţiunile ecumeniştilor.


RSS Sinaxar

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: