Este aşteptat un răspuns către Patriarhul Bartolomeu

După scrisoarea Patriarhului Bartolomeu către Arhiepiscopul Ieronim împotriva „Mărturisirii de Credinţă împotriva ecumenismului” şi scrisoarea Mitropolitului Pergamului, Ioannis Zizioulas, către toţi ceilalţi mitropoliţi, Ierarhia Bisericii Greciei va trebui în mod obligatoriu să ia o poziţie şi nişte hotărâri faţă de deschiderile filocatolice şi ecumeniste ale patriarhului şi ale celor dimpreună cu el.

Poporul credincios aşteaptă un puternic răspuns de împotrivire, întemeiat pe Sfinţii Părinţi, la ameninţările patriarhale, precum şi o poziţie clară şi lipsită de ambiguitate a ierarhilor Greciei, faţă de la dialogul cu catolicii.

Cei trei ierarhi din Biserica Greciei care au semnat „Mărturisirea de Credinţă împotriva ecumenismului” (mitropoliţii de Pireu, Kithire şi Etolia), dar şi alţii care nu au semnat, dar, în mod sigur, nu sunt de acord cu linia ecumenistă a lui Bartolomeu, trebuie să ceară fără ambiguitate Ierarhiei condamnarea ecumenismului, retragerea Bisericii Greciei din dialogul cu catolicii în Cipru (după cum deja a făcut-o Biserica Bulgariei) şi să reafirme lui Bartolomeu faptul că ei rămân statornici pe linia patristică a credinţei ortodoxe, refuzând să se supună activităţii lui filocatolice.

Poporul credincios aşteaptă un răspuns clar şi lipsit de ambiguitate către ecumeniştii din Fanar (Constantinopol). Dacă acest răspuns nu va exista, poporul se va umple de deznădejde şi frustrare pentru păstorii săi, iar ecumeniştii vor redobândi îndrăzneală.

Traducere: ierom. Fotie, http://thriskeftika.blogspot.com

Nota P.O.Gr.: Sperăm ca, la un moment dat să găsim vreme şi pentru traducerea celor două scrisori, cea a Patriarhului Ecumenic către Arhiepiscopul Atenelor, şi cea a Mitropolitului Pergamului către toţi Mitropoliţii, pentru a se vedea  limpede că (citez un Părinte din Atena), „sunt incoerente, denotă frică, iar argumentele lor sunt umorale”.

Anunțuri

RSS Sinaxar

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: