Noutăţi din Cipru – categoria „mâniaţi-vă, dar nu greşiţi”

1. Preoţi disponibilizaţi

Arhiepiscopul Hrisostomos al Ciprului a declarat că va disponibiliza pe clericii care au participat la manifestarea de protest de ieri din Pafos, cu prilejul desfăşurării Întâlnirii Comisiei Mixte Internaţionale pentru Dialogul Teologic dintre ortodocşi şi romano-catolici: se va proceda la reţinerea salariilor lor, în plus, „aceşti clerici nu se vor împărtăşi multe săptămâni”.

Biserica oficială, a declarat Preafericitul, este superioară şi nu poate fi percepută ca o „casă de nebuni” (cuvintele Arhiepiscopului), în care fiecare să-şi exprime propria poziţie. (Lucru valabil pentru toţi, mai puţin pentru cei cu valenţe papale, nota P.O.Gr.)

Dacă unii vor să facă aceasta, a încheiat, să-şi scoată rasele (adică să abandoneze uniforma preoţească) şi să-şi creeze propria biserică. (Valabil cu prisosinţă pentru el însuşi, care ar putea lejer să-şi facă propria biserică conformă cu propriile idei, unită cu cine trebuie, dar nu şi cu Tradiţia, nota P.O.Gr.).

2.  Credincioşi ameninţaţi cu arestul

Panică în Sfânta Biserică Ortodoxă a Sfântului Gheorghe în Hloraka (Pafos), foarte aproape de Hotelul Saint George, unde are loc a XI-a Adunare a Comisiei Mixte de Dialog Teologic între ortodocşi şi romano-catolici.

Mai precis, un preot romano-catolic a trecut la izgonirea credincioşilor ortodocşi care se rugau în sfânta biserică, invocând aprobarea Mitropoliei pentru săvârşirea de messe („liturghii”) catolice în biserica ortodoxă amintită.

Credincioşii refuză să părăsească şi să predea sfânta biserică catolicilor, chiar dacă sunt obligaţi de către forţele de poliţie.

Traducere din greacă: ierom. Fotie; sursa: romfea.gr


RSS Sinaxar

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: