Clarificări

Am relatat, într-un articol recent, despre incidentul de la Biserica Sfântul Gheorghe din Pafos, Cipru, incident petrecut între credincioşii ortodocşi şi un preot catolic.

Lucrurile au stat astfel: Preotul catolic urma să săvârşească o cununie, pentru care avea permisunea Mitropoliei Ortodoxe (Biserica Ortodoxă a Sfântului Gheorghe se află într-o zonă pitorească. Mulţi sunt atraşi de frumuseţea  locului, mai ales dintre cei care vor o slujbă de cununie „deosebită”, pentru care sunt dispuşi să plătească ceva mai mult decât ar plăti în altă parte. Probabil că respectivul prelat catolic vărsa o parte din câştig la Mitropolia Ortodoxă, că, deh, nu era la el acasă, deşi avea cheile bisericii).

Aşadar, nu este vorba de vreo slujbă în comun, legată de reuniunea Comisiei Mixte.

Cu ocazia acestei reuniuni, enoriaşii ortodocşi, sătui, au luat taurul de coarne şi l-au dat pe preotul catolic afară din Biserică (şi nu invers). Bineînţeles, cel care a permis săvârşirea cununiilor catolice în locaşul ortodox poartă întreaga responsabilitate morală.

Pe de altă parte, sunt nemulţumit de preluarea partizană a ştirii de către susţinătorii antiecumeniştilor, atât în presa şi blogosfera greacă, cât şi românească. Dacă suntem de partea adevărului, aşa să fim, şi să nu victimizăm de dragul lumii.

Cu respect,
P.O.Gr.

P.S. Vom verifica de zece ori înainte de a mai posta vreo ştire despre reuniunea din Cipru.

P.P.S. Da, Mitropolitul Gheorghe de Pafos a sosit astăzi în respectiva Biserică însoţit de poliţie, a întrerupt citirea Psaltirii, a confiscat un aparat foto de la un student şi l-a dat poliţiei (studentul afirmă că a fost lovit de către Mitropolit, lucru pe care acesta din urmă îl neagă).


RSS Sinaxar

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: