Amărăciuni

http://www.basilica.ro/ro/stiri/apel_la_unitate_si_demnitate_romaneasca.html

Știați că înalți prelați B.O.R. fac presiuni asupra stareților și Sfintei Chinotite din Sfântul Munte pentru a nu accepta monahi și ucenici români în Mânăstirile grecești ?

Știați că, mai nou, pentru ca un preot să poată primi „binecuvântarea” de a se muta într-o episcopie aparținând unei Biserici ortodoxe „surori”, este nevoie de aprobarea personală a P.F. Patriarhului Daniel ? Confer Canon 16 de la Sinodul I Ecumenic (325) / invocat în chiar textul comunicatului.

Gândiți-vă, ce motive poate avea un preot, un călugăr sau un mirean penru a căuta, citez, „umbrele canonice” la străini ? Și comentăm citatul: adică ceilalți ortodocși, dacă nu sunt români, sunt străini ? Ecclesiologie de Genève…

Alt citat: „procesul de revenire a clerului şi credincioşilor ortodocşi de diferite naţionalităţi la Bisericile Mame (de exemplu în Patriarhia Rusă şi în Patriarhia Sârbă) a început deja”. Adică, dacă e trendy să fii prost, why not ?

Dezbinarea filetistă tot dezbinare se cheamă.

Nu iubim exilul; cu toate astea: nu, mersi, rămânem în exil, până când așa-zisul ecumenism nu va mai fi politică de stat în România.

P.O.Gr.

P.S. Vorba unui șugubăț: Am un teren în România, în buricul târgului. Caut „portițe canonice” ca să construiesc o biserică și s-o fac stavropighie grecească Da` aștept Întrunirea de la Viena, ca să văd cum se separă apele …

%d blogeri au apreciat: